[ X ]
[ X ]
[ X ]
Au intrat în vigoare modificările la Codul fiscal ce vizează fondurile de pensii facultative
14 Iunie

Serviciul Fiscal de Stat informează despre intrarea în vigoare a modificărilor efectuate la Codul fiscal cu referință la fondurile nestatale de pensii prin substituirea/ includerea în domeniul reglementat a normelor ce vizează fondurile de pensii facultative.

Astfel, Capitolul 10 titlul II din Codul fiscal a fost redenumit în „Impozitarea fondurilor de pensii facultative”, cuvintele „fond nestatal de pensii” conținut în articolele 64-69 din Codul fiscal, fiind substituite cu cuvintele „fond de pensii facultative”.

Potrivit noii redacții a art. 64 Cod fiscal, fonduri de pensii facultative se consideră  fondurile care sunt create și care activează în baza Legii nr. 198/2020 privind fondurile de pensii facultative.

De asemenea, art. 71 alin. (1) lit. p) din Codul fiscal a fost expus în redacție nouă, astfel că se consideră venituri ale nerezidenților obținute din Republica Moldova plățile efectuate de fondurile de pensii facultative rezidente.

De asemenea, urmare a modificărilor efectuate la art. 103 alin. (1) pct. 12) lit. f) din Codul fiscal, se scutesc de TVA fără drept de deducere – serviciile legate de administrarea organismelor de plasament colectiv și a fondurilor de pensii facultative.

Inapoi la arhiva noutaților