[ X ]
[ X ]
[ X ]
Atelierul de lucru ” YES follow up event” a fost organizat online, cu participarea Curții de Conturi
11 Octombrie

La inițiativa instituțiilor supreme de audit (ISA) a Suediei, Olandei și Austriei la data de 5 octombrie curent s-a desfășurat atelierul de lucru internațional „YES follow up event” cu participarea reprezentanților Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM).

Evenimentul a fost planificat online și a avut loc sub forma unei ședințe de follow-up a progreselor înregistrate de participanții evenimentului Young EUROSAI  Conference, desfășurată în anul 2022.

La atelierul de lucru au participat peste 30 de auditori ai instituțiilor supreme de audit precum: Suedia, Cehia, Olanda, Austria, Germania, Spania, Ucraina, Slovenia, Lituania, Croația, Malta, Polonia, Belgia etc.

Scopul teleconferinței a fost continuarea schimbului de experiență și a bunelor practici a tinerilor auditori ai ISA din cadrul EUROSAI.

Agenda atelierului de lucru a cuprins un șir de tematici de interes comun:

  • utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea auditului – bune practici, provocări, idei;
  • dezvoltarea personala, sporirea potențialului și abordarea obstacolelor;
  • contribuirea la un viitor sustenabil prin audit și practice interne;
  • atingerea unui impact sporit prin intermediul întâlnirilor interactive;
  • utilizarea limbii engleze la scrierea rapoartelor de audit;
  • utilizarea modelelor lingvistice/de limbaj mari (LLMs) ca instrument de lucru;
  • cum  să devii un auditor mai bun;
  • accesul la informație – cum să obții informația necesară pentru audit.

Menționăm că subiectele abordate au fost discutate într-o manieră interactivă și au contribuit la consolidare lecțiilor învățate. Buna organizare a evenimentului și oportunitatea acestuia au fost apreciate de participanți, care au subliniat necesitatea organizării și pe viitor a unor evenimente similare.

Conferința YES are loc la fiecare doi ani, începând cu anul 2013 și este o oportunitate pentru tinerii auditori din cadrul Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit (EUROSAI) de a împărtăși idei noi și de a explora soluții la provocările cu care se confruntă instituțiile supreme de audit în prezent și în viitor.

Inapoi la arhiva noutaților