[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ceban va depune o sesizare la Procuratură: Astăzi prețul la combustibil depășește 30 de lei…
23 Mai

Astăzi prețul la combustibil depășește 30 de lei pentru un litru. Tariful ar fi fost altul dacă guvernanții nu s-ar gândi cum să adune bani cu orice preț la buget, pe seama cetățenilor, dar ar exclude/micșora acciza și TVA-ul la petrol. Declarațiile au fost făcute de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, informează CURENTUL.

Politicianul, în context, a anunțat că va depune „o sesizare la:

Parlamentul Republicii Moldova;
Guvernul Republicii Moldova;
Procuratura Generală a Republicii Moldova;
Centrul Național Anticorupție.

Cu privire la monopolurile de pe piața petrolieră, modificări foarte des la legislație care sunt cu semne de întrebare, aparent lobby în folosul petroliștilor, lipsa de transparență, nerespectarea procedurilor de legiferare, intervenții inadecvate ale statului pentru stabilizarea situației pe piața petrolului, lipsa unor politici previzibile îndreptate spre protecția consumatorului, lipsa supravegherii domeniului de către instituțiile cu competențe în domeniu, perceperea unor taxe nejustificate.”

„Solicităm ca organele de drept să intervină și să stabilească circumstanțele în care au fost promovate modificările legislative, propuse de Radu Marian, Vladimir Bolea și Sergiu Lazarenco.

Legislația trebuie modificată în folosul cetățenilor și nu contra oamenilor”, a adăugat primarul.

Ion Ceban a spus că, dacă altora le este frică, lui nu-i este frică să vorbească despre aceste lucruri, deoarece această situație afectează grav toate instituțiile municipalității.

„Amintesc că la 1 septembrie 2021, au intrat în vigoare modificările la Legea nr. 461/2001 privind piața produselor petroliere, prin urmare, prețurile de comercializare cu ridicata au devenit libere, la rând cu prețurile de vânzare cu amănuntul a gazului lichefiat”, a conchis edilul.

Inapoi la arhiva noutaților