[ X ]
[ X ]
[ X ]
Astăzi este marcată Ziua mondială fără tutun
31 Mai

Astăzi este marcată Ziua mondială fără tutun, care în acest an are sloganul „Angajează-te să renunţi!”, transmite CURENTUL.

În acest context, CNAM îşi manifestă solidaritatea cu alte organizaţii în lupta împotriva consumului de tutun. Din fondurile de asigurare medicală obligatorie sunt finanţate serviciile de consiliere privind renunţarea la fumat, prestate atât de medicii de familie, cât şi de medicii narcologi din instituţiile medico-sanitare teritoriale. Totodată, persoanele dependente de tutun beneficiază de asistenţă medicală specializată de ambulatoriu şi de cea spitalicească, oferite în cadrul Dispensarului Republican de Narcologie.

Un şir de acţiuni de promovare a modului sănătos de viaţă, inclusiv de prevenire şi combatere a consumului de tutun, sunt finanţate din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM. În ultimii cinci ani, în acest scop au fost alocaţi peste trei milioane de lei. O amplă campanie de informare despre riscurile consumului de tutun şi alcool în rândul copiilor a fost desfăşurată în septembrie—decembrie 2020, în 65 de instituţii de învăţământ preşcolar şi şcolar din ţara noastră. Şi în acest an, CNAM urmează să sprijine financiar acţiuni de informare a populaţiei privind prevenirea fumatului.

Inapoi la arhiva noutaților