[ X ]
[ X ]
[ X ]
Astăzi este marcată Ziua Mondială a Concurenței
5 Decembrie

De Ziua Mondială a Concurenței, Președintele Consiliului Concurenței, Marcel Răducan, a venit cu un mesaj de felicitare, transmite CURENTUL.

Mai jos vedeți textul mesajului:

Dragi colegi,

Pandemia de coronavirus (COVID-19) a provocat o criză de sănătate publică fără precedent și a impus o nouă realitate și noi reguli de comportament, în care totuși politicile în domeniul concurenței au reușit să-și mențină rolul cheie în dimensiunile unui răspuns coordonat în fața acesteia. Istoria a arătat că o politică de concurență solidă este cu atât mai importantă în momentele de criză pentru a se asigura rezolvarea crizei și recuperarea economică ulterioară, cât mai rapidă și mai susținută posibil.

Consiliul Concurenței al Republicii Moldova se alătură inițiativei UNCTAD privind marcarea Zilei Mondiale a Concurenței în scopul atragerii atenției la nivel mondial asupra politicilor concurențiale, având menirea să contribuie la ameliorarea asistenței medicale. Statul să reușească să intervină pentru a salva mediul de afaceri, să-și revadă politicile clasice și împreună să depășim această criză. Bunăstarea cetățeanului este și trebuie să devină prioritatea nr.1

Albert Einstein a spus: „În mijlocul fiecărei crize, se află o mare oportunitate”. În mod clar, pandemia globală COVID-19 accelerează motivarea necondiționată de a evolua aplicând soluțiile moderne IT și nu doar. Comunicarea și cooperarea care am avut-o pe plan internațional a fost una fără precedent, și nu doar pentru instituția pe care am onoarea să o conduc. Până la urmă cauzele nobile ne unesc eforturile.

Cu această ocazie Vă doresc multă sănătate, perseverenţă, optimism și să trecem peste situația pandemică. Sănătatea populației este prioritară, iar sistemul de sănătate publică necesită eforturi conjugate!

Anual, la data de 5 decembrie, comunitatea internațională marchează Ziua Mondială a Concurenței, care în acest an va trece sub egida „Politica în domeniul concurenței și accesul la asistență medicală”, se spune în mesaj.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților