[ X ]
[ X ]
[ X ]
Astăzi, este marcată Ziua Internațională Anticorupție. Directorul CNA a transmis un mesaj
8 Decembrie

Directorul Centrului Național Anticorupție, Alexandr Pînzari, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție

„Ziua Internațională Anticorupție, marcată anual pe 9 decembrie, este o zi în care fiecare țară, care celebrează această dată, își reconfirmă angajamentul ferm de a combate și a preveni fenomenul corupției prin eforturi determinate și conjugate”, menționează şeful CNA.

Combaterea corupției, potrivit lui Pînzari,  este una dintre direcțiile prioritare ale Strategiei Securității Naționale a Republicii Moldova, ceea ce presupune consolidarea capacităților tuturor instituțiilor de a contracara acest flagel.

„Centrul Național Anticorupție s-a angajat plenar în această luptă prin stabilirea unor obiective clare și prin aplicarea instrumentelor disponibile pentru a curma intențiile celor care amenință securitatea statului, pentru a deconspira schemele de corupție, care mai sunt prezente în unele instituții, și pentru a asigura un climat de integritate atât în mediul public cât și privat.

Suntem determinați să combatem în continuare actele de corupție sistemică ce afectează direct cetățenii țării, să intervenim în focarele de corupție care presupun scheme de delapidare a banilor publici și nu în ultimul rând să acționăm preventiv prin activități de educare și sensibilizare.

În aceste eforturi, mizăm pe sprijinul instituțiilor statului, pe suportul partenerilor de dezvoltare și pe responsabilitatea fiecărui cetățean. Corupția nu este doar un fenomen nociv. Corupția este un risc de securitate, iar lupta împotriva acesteia trebuie să fie un obiectiv comun, de aceea orice efort al instituțiilor anticorupție trebuie să rezulte cu o justiție corectă”, menționează şeful CNA.

În acest context, Alexandru Pînzari a  îndemnat toți actorii implicați în actul justiției să dea dovadă de integritate, corectitudine și bună credință pentru a încuraja cetățenii să manifeste încredere în capacitățile statului de a le face dreptate.

Inapoi la arhiva noutaților