[ X ]
[ X ]
[ X ]
Astăzi este marcată Ziua internațională a culturii și Ziua Mondială a Artei
15 Aprilie

Omenirea marchează anual la data de 15 aprilie o dublă sărbătoare a frumosului și celor mai înalte idealuri – Ziua internațională a culturii și Ziua mondială a artei, transmite CURENTUL.

Cultura și arta reprezintă acel vademecum existențial fără de care rostul nostru în lume se pierde, iar în condițiile unor vicisitudini precum cele din prezent, ele ne sunt refugiu, definindu-ne, călăuzindu-ne, și făcându-ne să fim mai buni, mai creativi, și mai aproape unii de alții.

Oamenii de cultură reprezintă cei mai fideli ambasadori ai umanității și ne revine tuturor datoria de a le cinsti operele și de a le crea condiții propice creației artistice într-o lume tot mai grăbită, haotică și ale cărei valori tind să se dilueze în alienarea cotidianului, trivialului și mercantilului.

Suntem încrezători că nu va mai dura mult până vom putea reveni în sălile de spectacol pentru a ne revedea îndrăgiții artiști, și că acest intermezzo pandemic nedorit ne va face pe toți să fim mai atenți în privința actului cultural, iar oamenii de cultură ne vor bucura cu noi capodopere ale geniului uman.

Inapoi la arhiva noutaților