[ X ]
[ X ]
[ X ]
ASP despre programarea frauduloasă la examenele de obținere a permiselor de conducere
29 Ianuarie

Agenția Servicii Publice vine cu precizări referitoare la multiple cazuri depistate la programarea frauduloasă prin intermediul persoanelor terţe, la proba practică a examenului de obţinere a permisului de conducere şi unele recomandări în adresa solicitanţilor acestor servicii, transmite CURENTUL.

În cadrul unei investigaţii interne desfăşurate în cadrul Agenţiei Servicii Publice efectuate în luna iulie 2019, s-au depistat multiple cazuri de programare frauduloasă de către persoane terţe a candidaţilor la examenul pentru proba practică de obţinere a permisului de conducere, contra plată prin intermediul rețelelor de socializare “Telegram”, “Whatsapp” şi altele. Referitor la aceste cazuri Agenţia Servicii Publice a sesizat organele de drept competente şi a întreprins un şir de măsuri menite să asigure un proces transparent şi calitativ de prestare a serviciilor de programare şi admitere la examenul de obţinere a permisului de conducere.

Actualmente aceste cazuri sunt investigate de către organele de drept. Totodată, Agenţia Servicii Publice recomandă persoanelor care solicită programarea la examenul de obţinere a permisului de conducere, atât în regim obişnuit cât şi la programarea în regim de urgentă, să evite propunerile de programare la probele examenului de obţinere a permisului de conducere venite de la persoane terţe, în oricare formă, pentru care preventiv se percep anumite taxe şi se solicită transmiterea datelor cu caracter personal cum ar fi IDNP (numărul de identificare al persoanei fizice), numărul şi seria actelor de identitate, inclusiv copiile adeverinţelor de absolvire a şcolii auto şi actelor de identitate prin intermediul aplicaţiilor ”Telegram”, ”Whatsapp”, ”Viber”, etc.

Menționăm, că serviciul de programare atât în regim obişnuit cât şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice gratis, iar tariful ce se achită în asemenea cazuri nemijlocit în procesul de admitere la probele de examen în vederea obţinerii permisului de conducere, la perfectarea comenzii respective, reprezintă tariful pentru prestarea nemijlocită a serviciului de examinare atât în regim de urgenţă cât şi în regim obişnuit.

Agenția Servicii Publice menționează că programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale ale instituției www.asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina web a Agenției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

Atenționăm, că transmiterea către escroci a datelor Dumneavoastră cu caracter personal poate avea consecinţe grave, ca urmare a utilizării acestora în scopuri infracţionale.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la telefoanele de contact ale Call-centrului 14909, (+373) 022 257070 sau vizualizate pe site-ul Instituției Publice ”Agenția Servicii Publice” www.asp.gov.md.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților