[ X ]
[ X ]
[ X ]
Asociația obștească „Patria noastră – Moldova”: Referendumul inițiat de Președinte nu va avea nici un efect
3 Aprilie

Membrii Asociației obștești „Patria noastră – Moldova” sunt nemulțumiți de activitatea de 100 de zile a Președintelui RM, pe care l-au votat și i-au adresat, în cadrul unei conferințe de presă, câteva întrebări, transmite CURENTUL.

Potrivit membrilor Asociației, chiar dacă Președintele a răspuns la majoritatea întrebărilor, au apărut altele.

Alexandr Popa spune că referendumul inițiat de Președinte nu va avea nici un efect și se vor cheltui doar bani din buget.

„Întrebarea cu obiectul Istoria Moldovei la referendum este „important”, chiar foarte. Cu miliardul întrebarea – atâtea investigații s-au făcut, se poate de adunat toate materialele și de văzut prin ce firme, cine, cum, ce credite au fost luate. Cred că referendumul se poate face pe marginea a2 întrebări – ce limbă vorbim și dubla cetățenie”, a declarat el.

Alt membru, Serghei Rusu, a menționat că Președintele se scuză și nu rezolva nimic. „Nu mai vedem nici o acțiune de protest împotriva puterii, mai ales asupra legilor din economie. Nu știu cum schimbarea limbii site-ului Președinției și retragerea cetățeniei lui Băsescu va rezolva să trecem de deficiențele financiare. Nici chiar vizitele Președintelui peste hotare, ce au rezolvat? Mă interesează când vor începe reformele, pe care le-a promis în campania electorală. Referendumul va fi doar bani pierduți. Despre votul uninominal nu spune nici ba, nici da. Dacă sunteți contra acestui vot, când se va dizolva Parlamentul?”, a menționat Rusu.

Timur Bartoș, un alt membru, i-a adresat Președintelui alte 3 întrebări:

„Alegerile parlamentare anticipate – referendumul va duce doar la cheltuieli din buget, este unul consultativ. În loc de consultări și acțiuni concrete cu partidele parlamentare, extraparlamentare nu s-a făcut nimic. A II întrebare – România și procesul unionist. Președintele a promis să scape de unioniști, dar vedem doar vorbe între dumnealui și domnul Ghimpu. III întrebare – formarea consiliului de securitate. Se spunea că vor intra acolo doar patrioți. Harunjen și Candu de ce sunt?”.

Totodată, membrii Asociației consideră că dacă președintele voia, lupta cu regimul din țară în continuare, mai ales că oamenii vor să protesteze împotriva lui.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților