[ X ]
Asigurarea traficului rutier internațional a automobilelor din Transnistria discutată la ședința grupurilor de lucru în domeniu
13 Aprilie

La sediul din or. Chişinău a Misiunii OSCE în Republica Moldova a avut loc o nouă ședință a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea reprezentanților politici în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chișinăului și Tiraspolului, Cristina Lesnic și Vitalii Ignatiev și a partenerilor internaționali din cadrul formatului de negocieri „5+2”, transmite CURENTUL.

Părțile au continuat discuțiile pe marginea potențialului mecanism de asigurare a participării în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană.

Subiectul accederii în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană și necesitatea identificării de către părți a unui mecanism viabil în acest sens este un angajament agreat în formatul de negocieri “5+2” și este una din cele 8 priorități ce se conțin în așa-numitul pachet Berlin plus.

Părţile au căzut de acord că sunt depuse eforturi sporite în vederea soluționării în regim prioritar a acestei probleme.

La final, a fost stabilită necesitatea continuării dialogului atât la nivel de experți, cât și la nivel de reprezentanți politici întru identificarea unor soluții viabile și s-a convenit ca următoarea ședință a grupurilor de lucru să fie organizată pe parcursul săptămânii următoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților