[ X ]
[ X ]
[ X ]
Are 25 de ani, dar vrea să fie Primar al Capitalei. Știe exact pe ce va pune prima semnatură în calitate de edil!
24 Aprilie

Candidatul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) pentru funcția de Primar General al Capitalei, Maxim Braila consideră că atuul său cel mai mare îl prezintă vârsta tânără pe care o are şi faptul că nu a fost parte din vechiul sistem, informează CURENTUL.

„Vreau să-mi fac viitorul acasă și să le pot oferi compatrioților mei ceea ce mi-aș dori mie: un trai decent, un salariu cu care mi-aș putea întreține familia, un aer curat cu care să putem respira, o educație în școli și grădinițe la nivel european, acces la o medicină sigură pentru toți și o atenție respectabilă față de păturile social-vulnerabile și bătrâni”, a declarat Maxim Braila contactat de reporterul nostru.

Concomitent, candidatul PPRM spune că prima dispoziţie semnată în calitate de primar al Capitalei va fi ordinul privind auditul extern al structurilor primăriei municipiului, rezultatele căruia vor fi discutate la ședința consiliului.

Iar printre obiectivele de bază în prima jumătate de an de mandat, Maxim Braila a nominalizat:

„Electronizarea sistemului de administrare a municipiului Chişinău pentru a face transparentă activitatea municipalităţii şi eliminarea corupţiei din activitatea primăriei. Vom crea condiții pentru un transport public calitativ. Eliminarea treptată de maxi-taxi prin introducerea rutelor de troleibuze și microbuze. Interzicerea accesului mașinilor de mare tonaj în oraș. Benzi unice doar pentru transport public, ambulanțe și tehnica specială municipală. Elaborarea proiectului și atragerea partenerilor, pentru construcțiua uzinei de prelucrare a deșeurilor”, a declarant Maxim Braila.

Braila este vicepreședintele partidului și președintele organizației de tineret a formațiunii. El are 25 de ani şi şi-a făcut studiile la Universitatea de Stat, Facultatea de Drept.

În 2011 Braila a candidat independent la funcția de consilier municipal Chișinău, atunci când avea abia 18 ani. Tânărul a reușit să acumuleze 216 voturi.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților