[ X ]
[ X ]
[ X ]
ARBI a sechestrat bunuri, în valoare de 45 mil. lei, inclusiv 3 încăperi locative și 2 terenuri
27 Martie

Bunuri de circa 45 de milioane de lei au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 3 capitaluri sociale, 3 încăperi locative, o construcție locativă și 2 terenuri pentru construcție. De asemenea, Direcția generală urmărire penală, împreună cu procurorii, au sechestrat bunuri de circa 60 de milioane de lei în două cauze penale. În prezent, anchetatorii au în gestiune 336 de dosare.

Direcția generală asigurare operativă a efectuat 6 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice și 2 IT, în procedură fiind alte 63 de expertize.

Direcția legislație a recepționat 46 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 15 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 50 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 8 noi, alte 64 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 10 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 148 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 17 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție. Totodată, au fost lansate 2 campanii de informare și sensibilizare ”Pentru Siguranță – Construim cu Integritate!”, realizată în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și promovarea integrității în educație în comun cu Ministerul Educației și Cercetării.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 55 de apeluri. În penitenciare se află 12 persoane, arestate în dosarele CNA.

Inapoi la arhiva noutaților