[ X ]
[ X ]
[ X ]
ARBI a sechestrat bunuri de circa 86 mil. lei în dosarul achiziționării blanchetelor pentru pașapoarte
27 Februarie

Bunuri de peste 86 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Este vorba despre dosarul achiziționării blanchetelor pentru pașapoarte, iar sechestrele vizează bunurile persoanei cercetate în această cauză, informează CURENTUL.

Printre acestea se numără 56 de bunuri: 7 capitaluri sociale, 2 încăperi locative și una nelocativă, 15 mijloace de transport, 6 terenuri agricole și 5 pentru construcții, 2 construcții locative și 15 nelocativă, dar și 3 conturi bancare. La moment, ARBI are în examinare 175 de delegații, pe 125 de cauze penale, în privința a 285 de subiecți. Totodată, pe conturile Agenției au fost plasate 213 000 de lei.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 4 expertize judiciare, dintre care 2 criminalistice și 2 IT, în procedură fiind alte 66 de expertize. Ofițerii de urmărire penală ai CNA gestionează 336 de cauze penale.

Direcția legislație a recepționat 18 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 12 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 34 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat 3 noi, alte 47 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 11 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 138 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 4 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție, organizând lecții interactive cu 1200 de tineri, în cadrul piesei „Alegerea Domnului Makabe”, la Teatrul Național „ Mihai Eminescu”.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 54 de apeluri. În penitenciare se află 13 persoane, arestate în dosarele CNA.

Inapoi la arhiva noutaților