[ X ]
[ X ]
[ X ]
ARBI a emis ordine de înghețare pe bunuri în valoare de circa 4,5 milioane de lei și ordonanțe de sechestru pe active de peste 1 milion de lei
15 Mai

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a CNA a emis ordine de înghețare, în cadrul a două delegații dispuse de Serviciul Vamal și Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații, pe 2 imobile și 6 autoturisme în valoare totală de 4 554 401 de lei. De asemenea, au fost înaintate către organul procuraturii 5 ordonanțe de aplicare a sechestrului pe 3 bunuri imobile și două mașini în sumă totală de 1 298 850 de lei. La moment, valoarea totală a bunurilor înghețate și înaintate către organul procuraturii este de  5 853 251,22 lei.

Potrivit ARBI, pe parcursul săptămânii trecute, au fost recepționate 2 delegații pe 2 cauze penale în privința 5 subiecți. Au fost finalizate 3 delegații pe 3 cauze penale, în privința 3 subiecți. În procedură se află 136 de delegații pe 103 cauze penale în privința a 210 subiecți.

ARBI a mai preluat în administrare mijloace bănești sechestrate, în numerar în valută străină, în sumă totală de 75 000,00 Euro și a expediat 36 de demersuri către furnizori de informații. În prezent, Agenția are în administrare 47 de unități de transport de circa 14 milioane de lei, iar pe conturile trezoreriale sunt depuse 345 de milioane de lei.

În această săptămână, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 4 expertize judiciare IT, în procedură fiind alte 73 de expertize, dintre care 6 contabile, 10 criminalistice, 53 IT și 3 în construcție. Ofițerii de urmărire penală au terminat urmărirea penală  a 11 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 359 de dosare. Direcția legislație a recepționat 26 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 9 rapoarte de expertiză și 8 avize. În prezent, se lucrează pe 55 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat o analiză operațională și a inițiat 3 noi, alte 61 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 14 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 161 de caziere de integritate. Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 10 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 26 de apeluri. O persoană a fost plasată în izolatorul Centrului, 3 persoane se află în penitenciare, arestate în dosarele CNA.

Inapoi la arhiva noutaților