[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apelul PVE pentru chișinăuieni
26 Aprilie

Partidul Verde Ecologist (PVE) a lansat un apel către locuitorii municipiului Chișinău și către partidele de la guvernare, prin care înseamnă „să facem un oraș curat și un trai luminat”, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele PVE, Anatolie Prohnițchi, a declarat că problemele cele mai mari în capitală sunt cele de ordin ecologic și a avertizat că Chișinăul ar putea rămâne fără apă în viitorul apropiat, din cauza faptul că apele Nistrului sunt extreme de poluate.

Candidatul formațiunii la șefia capitalei, Victor Strătilă, a spus: „Ne vom trezi într-o zi că stația de pompare de pe Nistru va pompa doar noroi și acela toxic. Și vom fi nevoiți să cumpărăm toată apa”.

Strătilă a spus că asigurarea capitalei cu apă potabilă, curățarea orașului de deșeuri, instalarea urnelor, reparația și spălarea străzilor și trotuarelor sun parte a programului său electoral.

Reprezentanții PVE au dat exemple din marile orașe europene. „Pretindem că suntem capitală europeană, dar ne confruntăm cu numeroase probleme de ordin ecologic”, au subliniat ei.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților