[ X ]
[ X ]
[ X ]
Apel către Premierii RM și Ucrainei, adresat de Partidul Verde Ecologist
11 Aprilie

Partidul Verde Ecologist din Moldova (PVE), împreună cu colegii din Ucraina, au elaborat un apel adresat Premierilor ambelor țări. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către liderul formațiunii, Anatolie Prohnițchi, informează CURENTUL.

Anatolie Prohnițchi a menționat că, recent, PVE a participat la Congresul global al Verzilor și a fost abordată și problematica râului Nistru.

„Dacă va fi construită hidrocentrală, Nistrul va rămâne fără apă și respectiv mun. Chișinău, dar și alte localități vor avea deficit mare de apă potabilă. De guvernare au fost întreprinse unele acțiuni, se discută, dar – fără rezultat pozitiv pentru RM. La Congres, împreună cu colegii din Ucraina, am elaborat un apel către Prim-ministrul Ucrainei, Vladimir Groisman și Premierul RM, Pavel Filip”, a precizat el.

Anatolie Prohnițchi a precizat că apelul va fi înmânat ambilor premieri. „În apel, noi descriem problematica, dar și consecințele privind construcția hidrocentralei. A fost semnat de un șir de președinți ai partidelor verzi europene. Scopul nostru este să nu admitem construcția acestor hidrocentrale”, a mai spus Prohnițchi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților