[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anunță proteste! Veteranii de război: „Guvernul ne încalcă dreptul de a călători gratuit pe teritoriul R. Moldova”
4 Octombrie

Membrii Organizației raionale Ialoveni a Uniunii Veteranilor de Război au cerut astăzi Guvernului să respecte legislația Republicii Moldova, privind dreptul veteranilor de a călători gratuit în transportul public, informează CURENTUL.

Președintele Organizației raionale Ialoveni a Uniunii a apelat la mai multe organe ale statului pentru a rezolva această problemă, dar nu a văzut rezultat.

„Guvernul ne încalcă dreptul de a călători pe teritoriul R. Moldova în transportul public. Noi, demult cerem de la organele centrale să rezolve această problemă, ne-am adresat de mai multe ori în instanțele de judecată, dar nu s-a hotărît nimic concret și încă mai depistăm probleme în acest sens. Chiar ieri am fost dat afară dintr-un microbuz, apoi am mers la Poliție și am scris lămurire. Ne întristăm de ce noi veteranii, care ne-am pus viața în pericol, nu ni se respectă acest drept. Ne pare rău că, deși există așa lege, nu se respectă în Republica Moldova”, a declarat el.

Alexandru Poiată, un alt membru al organizației, a menționat că Guvernul încalcă legislația și nu le respectă acest drept. „Vreau să informez că în R. Moldova nu suntem noi veterani de război, noi suntem huiduiți, așa cum a mai zis și președintele organizației. Se încalcă legislația și legea nu mai e lege. Noi ne-am pus viața în pericol, trei copii am lăsat acasă, dar am mers și am luptat pentru independența țării și iată că am ajuns acum să fim așa tratați. Ne-am adresat la mai multe organe răspunzătoare de această problemă, dar nu am mai primit nici un răspuns, nici un rezultat concret. Noi ne dorim partea noastră, nu cerem mult, măcar problema cu transportul public să ne fie rezolvată”, a adăugat veteranul.

Totodată, Organizația raională Ialoveni a Uniunii Veteranilor de Război au menționat că, dacă în decurs de o săptămînă Guvernul Republicii Moldova nu va reacționa, atunci vor desfășura un protest.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților