[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anunț privind prelungirea termenului de efectuare a investigației pe piața energiei electrice
27 Ianuarie

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează despre prelungirea cu 30 zile a termenului de efectuare a investigației pe piața energiei electrice, inițiată prin Hotărârea Consiliului de Administrație al ANRE nr. 746 din 27.09.2022.

Investigația pe piața energiei electrice a fost inițiată în conformitate cu prevederile Legii cu privire la energetică nr. 174/2017 și Legii cu privire la energia electrică nr. 107/2016, în rezultatul sesizării operatorului sistemului de distribuție Î.C.S. „Premier Energy Distribution” S.A. și a explicațiilor prezentate la subiect de către operatorul sistemului de transport Î.S. „Moldelectrica”.

Prelungirea termenului de efectuare a investigației este cauzată de necesitatea prezentării informațiilor suplimentare de la unii participanți ai pieței, precum și de volumul mare al datelor necesare de a fi expuse analizei detaliate. Pe parcursul investigației s-a constatat că unele informații necesită o examinare minuțioasă, iar Agenția își propune să ofere o claritate cazului, astfel încât rezultatul investigației să fie unul echidistant, transparent și corect.

Inapoi la arhiva noutaților