[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anunț al ANRE pentru solicitanții care au depus cereri pentru confirmarea statutului de producător eligibil
10 Mai

️Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va informa solicitanții care au depus cereri pentru confirmarea statutului de producător eligibil în termen de 10 zile lucrătoare de la data adoptării hotărârii și va indica contul bancar și suma ce trebuie depusă drept garanție de bună execuție a contractului, prin publicarea unui anunț pe pagina web oficială a ANRE: www.anre.md, secțiunea Anunțuri/ Producători eligibili.

️Conform Regulamentului privind confirmarea statutului de producător eligibil, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 251/2020 din 05 iulie 2019, solicitanții au obligația de a depune garanția de bună execuție a contractului și de a prezenta Agenției confirmarea respectivă în termen de 15 zile lucrătoare din momentul publicării anunțului privind confirmarea statutului de producător eligibil pe pagina web oficială a Agenției.

️Astfel, pentru îndeplinirea obligațiilor enunțate anterior, ANRE îndeamnă solicitanții care au depus cererile pentru confirmarea statutului de producător eligibil să urmărească pagina oficială a Agenției la secțiunea Anunțuri.

️După confirmarea depunerii garanției de bună execuție a contractului Agenția va elibera solicitantului hotărârea privind confirmarea statutului de producător eligibil. Garanția pentru participare se va rambursa integral solicitantului în termen de 10 zile lucrătoare din momentul depunerii de către solicitant a garanției de bună execuție a contractului.

️„Totodată, vă atenționăm că, conform prevederilor pct. 38 subpct. 3) din Regulamentul privind confirmarea statutului de producător eligibil, neprezentarea dovezii depunerii garanţiei de bună execuţie a contractului în termenul indicat constituie drept temei pentru retragerea statutului de producător eligibil și transferarea garanției pentru participare la bugetul de stat” – comunică ANRE.

Inapoi la arhiva noutaților