[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anul trecut, Moldovagaz a instalat peste 92 de kilometri de conducte de gaze
30 Ianuarie

Peste 92 de kilometri de conducte de gaze de presiune medie și joasă, precum și zeci de noi puncte de reglare-măsurare a gazelor, au fost instalați în cadrul Programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor a grupului de companii SA „Moldovagaz” în 2023.

Mai mult, au fost pozați peste 9 kilometri de gazoducte interrurale de înaltă presiune, ceea ce va permite gazeificarea localităților, care anterior nu aveau acces la gaze naturale. În total, au fost construite peste 1 700 de ieșiri (puncte de conectare), ceea ce face posibilă racordarea la rețea a gospodăriilor, precum și a unor categorii de consumatori non-casnici.

Per total pe țară în 2023 lucrările de extindere au fost efectuate în 49 de localități. Grupul de companii „Moldovagaz” include întreprinderile de distribuție de gaze „Chișinău-gaz”, „Bălți-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Orhei-gaz”, „Ungheni-gaz”, „Cimișlia-gaz”, „Cahul-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Taraclia-gaz”, „Stefan-Vodă gaz”, „Florești-gaz”, „Edineț-gaz”, deservind peste 800 mii de consumatori finali.

Inapoi la arhiva noutaților