[ X ]
[ X ]
[ X ]
Antreprenorii de pe ambele maluri ale Nistrului au fost familiarizați cu particularitățile comerțului cu UE
4 Februarie

Peste 80 de antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului au discutat despre facilitățile oferite de Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

Procedurile de vămuire a mărfurilor, activitatea Comitetului pentru Facilitarea Comerțului, bunele practici de import-export și activitatea rețelei Enterprise Europe Network în Moldova au fost cele mai importante subiecte abordate în timpul discuției.

„UE rămâne principalul partener comercial al Republicii Moldova și cea mai importantă piață de export, 64% din produsele moldovenești merg pe piața UE. Comerțul cu UE rămâne un pilon important al economiei moldovenești. Mă bucur să văd în această sală antreprenori de pe ambele maluri ale râului Nistru. Este extrem de important să utilizați pârghiile care vi se oferă pentru a face uz de oportunitățile de export pe piața Uniunii Europene, care are cel mai mare potențial de cumpărare”, a menționat Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, în cadrul evenimentului.

Ambasadoarea Republicii Italiene la Chişinău, Valeria Biagiotti, a subliniat că Italia ocupă un rol important din punct de vedere a relațiilor comerciale și a investițiilor directe în Republica Moldova și va continua efortul de susținere a antreprenorilor moldoveni și italieni.

Oamenii de afaceri au avut posibilitatea să discute şi să stabilească parteneriate cu antreprenori din Italia, care au deja acces la rețelele de distribuție europene.

Participanții au avut și posibilitatea să stabilească noi legături comerciale. Evenimentul a constituit și o platformă pentru consolidarea încrederii între comunitățile de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Evenimentul s-a desfășurat cu suportul financiar al Uniuni Europene, prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” implementat de PNUD. Proiectul „Business Bridge Platform” este realizat de Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană, în parteneriat cu Camera de Comerț din stânga Nistrului și Centrul pentru Dezvoltare Socio-Economică și Susținere a Antreprenorialului Inovațional.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților