[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANTA a verificat operatorii de transport rutier de persoane în regim de „Taxi”
5 Aprilie

În baza sesizărilor parvenite de la Asociația patronală Patronatul Transportatorilor Auto de Pasageri și Bagaje în Regim de Taxi (ATAT), dar și în baza informațiilor obținute în cadrul controalelor efectuate în ultima perioadă de către inspectorii ANTA, s-a constatat faptul creșteri numărului companiilor de taxi care prestează ilegal servicii de transport rutier contra cost în regim de taxi, atât în mun. Chișinău, cât și în alte regiuni ale țării, transmite CURENTUL.

În timpul controalelor anterioare menționate, de către inspectorii Agenției fost identificate cazuri când companiile de taxi dețin în gestiune autoturisme inscripționate cu logo-ul întreprinderii însă acestea nefiind înregistrate oficial, prin urmare conducătorii auto desfășurând activitate ilicită de taximetrie, dar și cazuri când conducători auto care prin intermediul aplicațiilor mobile, camuflându-se sub numele unor întreprinderi înregistrate în Registrul operatorilor de transport rutier prestează ilicit servicii de transport în regim de taxi.

În acest sens, în temeiul art. 19 al Legii nr. 131 din 08.06.2012, privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, Agenția a inițiat controale inopinate la sediile a 19 operatorilor de transport rutier care efectuează transport de persoane în regim de taxi.

În urma controalelor inopinate efectuate până la momentul actual:

10 operatori de transport au fost trași la răspundere contravențională în baza art. 197 alin. (29) Cod contravențional, fiind aplicate amenzi în mărime de 3200 u.c.,
1 operator de transport rutier, a fost tras la răspundere contravențională în baza art. 197 alin. (1) Cod contravențional pentru admiterea efectuării transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere construite și echipate cu mai puțin de 9 locuri pe scaune, fără a fi înregistrat în condițiile Codului transporturilor rutiere.

Agenția Națională Transport Auto solicită operatorilor de transport rutier, să asigure continuu respectarea condițiilor de înregistrare și să respecte obligațiunile impuse de actele normative în vigoare pentru autoturismele înregistrate în Registrul operatorilor de transport rutier cu care se desfășoară activitatea de transport persoane.

Inapoi la arhiva noutaților