[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANSA a depistat un șofer care transporta porci, fără a avea careva acte
27 Noiembrie

Colaboratorii Inspectoratului Național de Patrulare Ungheni-Călărași-Nisporeni, în dimineața zilei de 24 noiembrie, au depistat pe traseul E 58, o unitate de transport care transporta un lot de porci pentru care șoferul nu a putut prezenta careva acte, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), a fost solicitată intervenția inspectorilor subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Călărași (cu raza de acoperire și a raionului Telenești).

În urma verificărilor, s-a constatat că cei 50 porci cu vârsta de 6-7 săptămâni nu erau identificați și înregistrați conform prevederilor Legii nr. 231/2006, nefiind însoțiți de Certificat sanitar-veterinar și Formular de mișcare.

Ca urmare a celor constatate, lotul de animale a fost returnat sub supraveghere către exploatația de origine, analizându-se toate circumstanțele pentru a atrage la răspundere, conform actelor normative în vigoare, toate persoanele responsabile pentru încălcările depistate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților