[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE: Prețul la benzină scade sub un nou prag psihologic de 24 lei/litru
3 Mai

Tendința de descreștere a cotațiilor la produsele petroliere pe bursele internaționale din ultima perioadă continuă. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, doar în cadrul ultimei sesiuni, cotațiile Platts la combustibili s-au redus cu 5%, ajungând sub 800 $/tona la benzină și circa 650 $/tona la motorină.

În consecință, după ce ieri prețul la motorină a scăzut sub nivelul de 20 lei/litru, astăzi și benzina depășește un nou prag psihologic, înregistrând un preț sub 24 lei/litru.

Pornind de la algoritmul de stabilire a prețurilor bazat pe valoarea medie a cotațiilor Platts pentru 14 zile anterioare, corelată la cursul de schimb leu/dolar, pentru data de 4 mai 2023 Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

– 23,88 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 17 bani);

– 19,62 lei/litru – pentru motorina standard (- 18 bani).

ANRE continuă să urmărească îndeaproape evoluțiile la bursele petroliere internaționale și asigură consumatorii că actualul mecanism este unul extrem de transparent și garantează corectitudine maximă la formarea prețurilor pentru produsele petroliere.

Inapoi la arhiva noutaților