[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE: Pentru prima dată din martie anul trecut, prețul la motorină scade sub 22 lei per litru
17 Martie

După o perioadă în care piața petrolieră regională a fost puternic afectată de consecințele războiului din Ucraina, actualmente se atestă o stabilizare a prețurilor la carburanți și revenirea acestora la nivelul înregistrat la începutul lunii martie a anului trecut. Despre aceasta a anunțat Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Prin urmare, prețul la motorină, carburantul care reprezintă circa 3/4 din totalul produselor petroliere consumate în Republica Moldova, scade pentru prima dată în ultimele 12 luni sub 22 lei/litru, nivel echivalent cu cel de la începutul lunii martie a anului 2022.

În aceste condiții, pentru următoarele trei zile, 18.03.2023-20.03.2023, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:
– 24,76 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 10 bani);
– 21,92 lei/litru – pentru motorina standard (- 22 bani).

Agenția reamintește că în luna iunie a anului trecut, prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal, ajungând să fie comercializate cu circa 10 lei/litru mai scump decât este nivelul actual al acestora.

ANRE asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard stabilite zilnic de Agenție și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere.

Inapoi la arhiva noutaților