[ X ]
[ X ]
[ X ]
ANRE a iniţiat procedura contravenţională în privinţa „Termoelectrica”
16 Martie

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a iniţiat procedura contravenţională în privinţa „Termoelectrica” SA. Despre aceasta se menţionează într-un răspuns oferit de ANRE deputatului Andrian Candu ca urmare a unei interpelări oficiale a acestuia.

ANRE menţionează că furnizorul a încălcat „prevederile pct. 65 şi 79 ale Regulamentului privind furnizarea energiei termice, aprobat prin hotărârea ANRE nr. 23/2017 din 26.01.2017, care stabileşte perioada lunară de facturare pentru livrarea energiei termice”.

Totodată, ANRE subliniază că nu a avut loc nici o majorare a tarifului pentru energia termică, tariful actual fiind stabilit încă din anul 2017.

Anterior, şi Preşedintele Igor Dodon s-a arătat nemulţumit de faptul că în ianuarie mai mulţi locuitori ai capitalei au declarat că au primit facturi mai mari la energie termică. Şeful statului a spus că nu este clar de ce, dacă temperaturile au fost mai mari în ianuarie, oamenii trebuie să plătească mai mult şi nu a exclus că ar putea fi demisă conducerea „Termoelectrica”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților