[ X ]
[ X ]
[ X ]
Angajații Poliției de Frontieră au fost instruiți de către experții din Polonia și Letonia
3 Decembrie

12 angajați din cadrul subdiviziunilor structurale și regionale ale Poliției de Frontieră au beneficiat de instruiri în gestionarea migrației, din partea experților din Polonia și Letonia, transmite CURENTUL.

Potrivit Poliției, atelierul de lucru a fost organizat în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie 2021, fiind parte a proiectului de asistență externă „Consolidarea sistemului de gestionare a migrației în Republica Moldova”.

Experții letoni și polonezi au pus în discuție subiecte ce țin de legislația comunitară și politicile promovate la nivelul UE în scopul gestionării eficiente a migrației.

La fel, au fost prezentate informații referitoare la organizarea procesului de returnare (benevolă/forțată), implementarea Acordurilor de readmisie, rolul Agenției FRONTEX, cât și elementele de protecție a documentelor de călătorie și identificarea falsurilor.

Menționăm că proiectul de referință a demarat în luna septembrie a anului curent și include o serie de instruiri atât pe teritoriul Republicii Polone, cât și pe teritoriul Republicii Moldova.

Acesta este finanțat de ICMPD prin intermediul mecanismului UE de finanțare MPF III și implementat de Centrului European de Implementare a Proiectelor (EPIC MoIA), în colaborare cu Garda de Frontieră din cadrul Ministerului de Interne și Administrației al Republicii Polone.

f1 f2 f4 f5

Inapoi la arhiva noutaților