Pentru a combate și preveni riscul infecției cu COVID-19, angajații Poliției Capitalei au informat și atenționat administratorii unităților de alimentație publică privind măsurile generale de prevenire și control a acestui virus, transmite CURENTUL.
Reprezentanții poliției au mers în mai multe cafenele și restaurante din sectoarele municipiului Chișinău, unde le-au vorbit administratorilor despre anexa nr.1 din Hotărârea nr.62, care prevede noi măsuri, aplicabile la nivel național, în raport cu activitatea sectorului HoReCa.
Responsabilii au fost atenționați despre obligativitatea:
De a monitoriza starea de sănătate a angajaţilor la începutul zilei de muncă;
Instalarării la intrare în locuri vizibile a dozatoarelor cu dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool;
Excluderii posibilităţilor de creare a aglomeraţiilor prin asigurarea respectării distanţei fizice de 1 metru între persoane;
Igienizării şi dezinfectării meselor de deservire după fiecare client;
Ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate a certificatului de vaccin împotriva coronavirusului, COVID-19;
Organizării activității la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente;