[ X ]
[ X ]
[ X ]
Angajații care se ocupă cu resocializarea deținuților din penitenciare beneficiază de sprijinul Programului UE
18 Aprilie

Proiectul finanțat de Uniunea Europeană „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP4) a organizat, împreună cu Departamentul Instituțiilor Penitenciare, prima zi de instruire având ca tematică implementarea programului educativ pentru „Cetățenie activă” (elaborat tot cu suportul Uniunii Europene), transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, la această sesiune de pregătire au participat angajați din toate penitenciarele republicii. În următoarele 2 zile, personalul din sectorul educație, psihologi și asistenți sociali care se ocupă cu resocializarea persoanelor private de libertate vor continua instruirea pe toate cele trei module ale programului. În urma abilităților și cunoștințelor dobândite pe perioada celor 3 zile de training, participanții vor putea să îi învețe pe deținuți ce înseamnă să fii un bun cetățean, activ și responsabil.

Această acțiune face parte din suportul consistent pe care Uniunea Europeană îl acordă, prin proiectul EUTAP4, reintegrării sociale a persoanelor private de libertate din sistemul penitenciar al Republicii Moldova.

Numai dezvoltând și implementând astfel de programe educaționale, psiho-sociale, vocaționale, de dezvoltare personală, sistemul penitenciar din Republica Moldova vă putea asigura condiții reale de reabilitare a celor condamnați.

Proiectul „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune şi reabilitare în Moldova” a fost lansat în luna octombrie 2014, pentru o durată de 30 luni (extins din iulie 2017 pentru încă 12 luni) şi este unul din cele patru proiecte de asistență tehnică în domeniul justiției susținute financiar de Uniunea Europeană în Republica Moldova.

d

d1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților