[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu s-a văzut cu Asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA. Iată despre ce au discutat
25 Iunie

Andrian Candu, Președintele Parlamentului, a avut o cină de lucru cu Bridget Brink, Asistent adjunct al Secretarului de Stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice, transmite CURENTUL.

Bridget Brink se află la Chișinău cu ocazia „relansării dialogului strategic” dintre Statele Unite și Republica Moldova.

Președintele Parlamentului a mulțumit pentru suportul SUA în promovarea reformelor democratice și disponibilitatea de a acorda asistență pentru transformările prin care trece Republica Moldova. Au fost abordate subiecte de pe agenda relațiilor moldo-americane, securitatea informațională, inclusiv combaterea propagandei, precum și situația social-politică din țară, proiectul de modificare a sistemului electoral, precum și agenda de integrare europeană pe care autoritățile sunt hotărâte să o implementeze exemplar.

Părțile au salutat programul Moldovei cu FMI și au reiterat importanța atragerii la răspundere a persoanelor vinovate de frauda bancară, precum și recuperarea activelor fraudate. Relansarea dialogului strategic va crește intensitatea cooperării moldo-americane urmând ca anul acesta să fie create și convocate grupurile de lucru, inclusiv pentru justiție, securitate și apărare, combaterea corupției, combaterea traficului de ființe umane.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților