[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: „Problema teritoriilor ocupate este una comună pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia”
20 Februarie

Pe data de 2 martie, la Chișinău va avea loc Conferința interparlamentară „Georgia, Republica Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările de securitate curente”. Anunțul a fost făcut de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, într-un interviu acordat publicației ucrainene www.unn.com.ua, informează CURENTUL.

Evenimentul este organizat de Parlamentul Republicii Moldova, la inițiativa președinților Legislativelor din Republica Moldova, Ucraina și Georgia, în parteneriat cu Consiliul Atlantic.

Participanții la eveniment vor prezenta atât rezultatele înregistrate, cât și provocările existente. În special, este vorba despre problema teritoriilor ocupate, propaganda rusească, ingerințele Federației Ruse în treburile interne ale celor 3 țări.

Președintele Parlamentului Republicii Moldova Andrian Candu a menționat că, urmare a discuțiilor din cadrul evenimentului, ar putea fi aprobată o rezoluție a Conferinței, cu privire la un angajament comun de securitate și aspirația de integrare europeană a Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei”.

Totodată, Candu a spus: „Problema teritoriilor ocupate este una comună pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia. Un obiectiv comun al celor 3 țări este și parcursul de integrare europeană, realizarea căruia implică transformări de durată și deloc ușoare în mai multe domenii”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților