[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: Noi am pregătit un proiect de lege pentru modificarea Codului electoral
6 Octombrie

Liderul „Pro Moldova”, Andrian Candu anunță despre un proiect de lege ce vine să modifice Codul electoral, informează CURENTUL.

„Pe noi ne așteaptă, la 1 noiembrie, primul tur al alegerilor prezidențiale și în două săptămâni după – cel de-al doilea tur. În ultimii ani, atunci când vorbim de votul din diaspora, ne confruntăm cu problema aglomerației deosebite la secțiile de vot. Aceasta din mai multe motive: că sunt puține secții, că se află la o anumită distanță sau că nu ajung buletine de vot”, a declarat Candu.

„În condițiile în care trăim astăzi se impun alte reguli pentru procesul de vot. Ideea desfășurării alegerilor pe parcursul a câtorva zile este o idee care a fost discutată foarte mult – atât în societate, cât și de politicieni. Dacă în Republica Moldova lucrurile încă mai sunt administrate bine, peste hotare mereu cetățenii noștri se confruntă cu probleme ale votului”, a adăugat politicianul.

În acest fel, liderul a declarat: „„Pro Moldova” vine cu proiect de lege în Parlamentul Republicii Moldova prin care propune modificarea și completarea Codului electoral ca peste hotarele țării să se desfășoare alegerile pe parcursul a 2 zile – sâmbătă și duminică”.

Candu a declarat, prin urmare, că în cazul în care nu va fi acceptat proiectul pentru alegerile prezidențiale, atunci să fie aprobat pentru celelalte scrutine.

Totodată, liderul a anunțat că va depune un demers privind organizarea unor audieri parlamentare pentru a discuta cu responsabilii de procesul electoral detalii privind organizarea alegerilor prezidențiale.

Mihaela Conovali

 

Inapoi la arhiva noutaților