[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu – decorat cu cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților din Parlamentului României
27 Noiembrie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut, astăzi, întrevederi cu Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la București, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, Andrian Candu a mulțumit omologilor săi pentru sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova și suport pentru proiectele derulate în ultimii ani în Republica Moldova.

Prin urmare, Andrian Candu a vorbit despre necesitatea multiplicării proiectelor durabile pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirilor, potrivit aceluiași comunicat, au fost abordate teme legate de viitoarea preşedinţie a României la Consiliul Uniunii Europene, subiecte legate de securitate și măsuri în fața riscurilor hibride. Totodată, părțile au discutat despre un program de susținere a Republicii Moldova din partea României, care ar putea fi lansat anul viitor.

Totodată, discuţiile au vizat alegerile parlamentare din februarie anul viitor. Astfel, Andrian Candu a invitat membrii Parlamentului României să participe în cadrul misiunilor internaționale de monitorizare a alegerilor parlamentare.

La finalul întrevederilor, Președintele Parlamentului a semnat în Cartea de onoare a Senatului și cea a Camerei Deputaților din Parlamentul României, și a înmânat Medalia Democrației lui Călin Popescu Tăriceanu și lui Liviu Dragnea pentru contribuții remarcabile la aprofundarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și România, precum și pentru merite deosebite în dezvoltarea relațiilor cu Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, Președintele Parlamentului a fost decorat cu Colanul Parlamentului, cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților din Parlamentului României.

Mihaela Conovali

47035024_1240949512712295_3327279776590200832_n

Inapoi la arhiva noutaților