[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu către studenți: „Lansați afaceri și lucrați acasă”
25 Aprilie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a încurajat studenții să-și lanseze afaceri și să lucreze acasă, profitând de oportunitățile oferite de programele lansate în ultimii ani – la o lecție publică, susținută astăzi, la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, informează CURENTUL.

Andrian Candu a vorbit despre economie și importanța pe care guvernarea o acordă dezvoltării afacerilor și atragerii investițiilor în țară.

Potrivit lui, în orice activitate este important să existe o planificare bună și obiective bine determinate. „Criza din 2015 a fost depășită grație unei planificări foarte minuțioase a acțiunilor. Totodată, pentru o dezvoltare accelerată Parlamentul și Guvernul sunt axate pe modernizarea sistemului educațional, consolidarea statului de drept, asigurarea unei justiții independente și incoruptibile, susținerea agriculturii de performanță și a sectorului IT, precum și investiții în infrastructură”, a menționat președintele Parlamentului.

Potrivit unui comunicat de presă, tinerii au fost interesați să afle mai multe despre proiectul Chișinău Arena, venind cu propuneri legate de viitoarele concerte și competiții care ar urma să se desfășoare după construcția primei săli polivalente din țară. „De asemenea, studenții au vrut să știe cum pot lansa o afacere în Moldova și despre cele 21 de proiecte de susținere și dezvoltare a businessului, facilități pentru începerea unei afaceri, relații cu Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional, precum și despre stabilitate politică”, se spune în comunicat.

În context, Andrian Candu a mai spus: „Într-o țară în tranziție, cum este Moldova, este importantă stabilitatea politică pentru ca proiectele începute să fie realizate, dar obiectivul nostru comun ar trebui să fie implementarea unor sisteme și promovarea economiei, sectorului social, financiar la o etapă calitativ nouă, când lucrurile vor merge bine și instituțiile vor lucra exemplar indiferent dacă avem un guvern sau negocierile pentru formarea acestuia durează”.

De menționat că, întâlnirile președintelui Parlamentului cu studenții se înscriu în campania de informare a tinerilor despre activitatea Legislativului și încurajarea implicării acestora în procesul decizional. Până acum Andrian Candu a avut o întâlnire cu studenții de la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților