[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu: „Am făcut eforturi ca pe parcursul anul 2016 să depășim cu bine criza politică și economică”
22 Mai

Cea de-a 4-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova s-a desfășurat astăzi. În cadrul ședinței s-a discutat noul plan de acțiuni pentru anul 2017, ce vizează implementarea reformelor din Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană (UE), informează CURENTUL.

Andrian Candu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, a făcut o retrospectivă a realizărilor Republicii Moldova în anul 2016 de pe foaia de parcurs european.

„În această săptămână marcăm și Ziua Parlamentului Republicii Moldova, atunci când au fost redeschise, practic, ușile Parlamentului pentru toți. În aceste zile se desfășoară mai multe acțiuni, inclusiv deschiderea Muzeului Parlamentului. Vreau să menționez că, împreună cu colegii am făcut eforturi mari, astfel, ca pe parcursul anul 2016, să depășim cu bine criza politică și economică. Tot în anul 2016, ne-am asumat prin foaia de parcurs european ca să îndeplinim toate reformele, care se includ – unele deloc ușoare. A fost un bun exercițiu care a presupus un lucru sincron și bine organizat și, practic, în câteva luni, s-a reușit circa 90% din reforme, de pe Foaia de Parcurs să fie îndeplinite”, a menționat Candu.

De asemenea, Președintele Parlamentului a subliniat care sunt domeniile la care se va lucra pe parcursul anului 2017, pentru a intensifica parcursul european al R. Moldova.

„Trebuie să facem tot posibilul ca până la sfârșitul acestui an să executăm întocmai acțiunile de pe Foaia de Parcurs, dar și să fixăm un plan concret pentru anul 2017. Problemele prioritare rămân a fi: sistemul financiar bancar, reforma justiției, lupta împotriva corupției, mediul de afaceri – în așa fel ca să dezvoltăm creșterea economică, crearea locurilor de muncă pentru cetățeni, elementele legate de finanțarea partidelor, campaniilor electorale, societatea civilă, toate se regăsesc în planul de acțiuni, inclusiv domeniul energetic. Este important ca Republica Moldova să fie un sat independent și din punct de vedere a resurselor energetice” – adăugat Speakerul.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților