[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrian Candu a transmis un mesaj de felicitare postului național de televiziune „Moldova 1” cu ocazia celor 60 ani de activitate
30 Aprilie

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a adresat un mesaj de felicitare cu prilejul celor 60 de ani de activitate a postului public „Moldova 1”, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, speakerul a declarat că „acum 60 de ani, la ora 19:00, a fost difuzată prima emisiune, la prima televiziune din Moldova. Din această zi, generații întregi au crescut cu filmele, emisiunile și muzica difuzată de televiziunea națională. Îmi amintesc de bunicii care povesteau cu mândrie despre primul televizor din sat. Îmi amintesc de părinți și de serile când stăteam lipiți de televizor în perioada când luptam pentru independență, suveranitate și limbă”.

Potrivit președintelui Legislativului, după șase decenii am ajuns, astăzi, să avem peste 50 de posturi de televiziune în țară.

„O evoluție la care trebuie să adaptăm legislația. Am rugat profesioniștii din presă să scrie legile de care au nevoie și le-am promovat în Parlament. Cred că împreună vom reuși să facem legi care să asigure producția unor emisiuni în măsură să concureze cu cele din străinătate. Îmi doresc foarte mult să avem o presă liberă și cu autoritate în societate”, a spus Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a felicitat toți profesioniștii care, în aceste 6 decenii, au lucrat la televiziunea națională. Andrian Candu le-a mulțumit pentru emisiunile și documentarele pe care le-au produs de-a lungul anilor și le-a dorit multă inspirație, curaj și proiecte de succes în continuare.

7 angajați ai televiziunii au primit Diplome ale Parlamentului Republicii Moldova pentru contribuție substanțială la informarea corectă și echidistantă a publicului despre evenimentele de pe agenda parlamentară și cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înființarea televiziunii publice TV Moldova 1. De distincții s-au învrednicit reporterii Ana Bejenaru, Oxana Mititelu și Vadim Cheptănaru, cameramanii Daniel Cepraga și Grigore Rață, prezentatoarea Dorina Iurcu și directoarea TV Moldova 1, Ecaterina Stratan.

Prima emisiune la Televiziunea Moldovei a fost transmisă la ora 19:00, pe data de 30 aprilie 1958.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților