[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Veteranii merită polițe de asigurare gratuite și indemnizații decente
12 Septembrie

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase afirmă că, nedreptatea, în toate formele ei atât de cinice, continuă să fie o povară pentru prea mulți dintre cetățeni și un stigmat pentru întreaga noastră societate, informează CURENTUL. 

„Veteranii noștri, veteranii Republicii Moldova, sunt și astăzi umiliți așa cum sunt umiliți pensionarii și toate celelalte categorii sociale atât de vulnerabile. Veteranilor trebuie să li se recunoască drepturile prin lege. Este inadmisibil ca și astăzi, la atâția ani de la zilele sacrificiului lor pentru popor și pentru țară, drepturile legitime ale acestora să fie negociate ca la piață de un guvern iresponsabil și incapabil să înțeleagă că în lumea civilizată veteranii sunt onorați, respectați și prețuiți pentru faptele lor. Toți oamenii Moldovei merită ceea ce le aparține de drept. Veteranii merită polițe de asigurare gratuite și indemnizații decente, pensionarilor li se cuvin pensii de cel puțin 2500 lei pe lună, muncitorii trebuie recompensați cu salarii care să ajungă de la o lună la alta, iar bugetul destinat asistenței sociale trebuie să fie mult mai mare și corect dimensionat. Din păcate, toate acestea nu se întâmplă deoarece nedreptatea sufocă întreaga Moldovă, iar oamenii resimt acest lucru în fiecare zi, la o intensitate foarte greu de măsurat în acest an care ne pune pe toți la încercare. Este foarte clar de înțeles un singur lucru. Dacă va recunoaște drepturile veteranilor din Republica Moldova, Dodon va pierde instantaneu sprijinul electoral al lui Gusan și Krasnoselski. Acesta este adevărul”, a spus el.

Andrei Năstase a menționat că, Platforma DA, prin inițiative, poziții parlamentare ferme și prin abordări publice asumate, a fost întotdeauna alături de cei care ne-au apărat patria, pământurile și familiile.

„Am insistat și voi insista pentru înființarea, pe lângă guvernul Republicii Moldova, a unui departament dedicat veteranilor. Această decizie întârzie să apară, motiv pentru care, comunic public că imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale voi înființa, la Președinția Republicii Moldova, acest departament pe care Dodon și Chicu refuză să-l asume. Dragii noștri veterani, vă promit că în mandatul meu de președinte voi determina Parlamentul să voteze o nouă lege a veteranilor, o lege corectă care să vă apere reputația, onoarea și toate drepturile voastre legitime.  Așa este corect și așa se va întâmpla”, a punctat Năstase.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților