[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase va participa la cea de-a 38-a Assambleie generale a Asociației Internaționale a Primarilor capitalelor și metropolelor francofone
27 Iulie

Președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, va avea o întâlnire cu Șefa Direcției Europa Continentală a Ministerului Europei și Afacerilor Externe al Franței, Florence Mangin, aflată în vizită în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei franceze, Florence Mangin a avut deja consultări politice cu oficiali de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, în cadrul cărora a reiterat îngrijorarea UE cu privire la modificările aduse anul trecut sistemului electoral, lipsa de independență a sistemului judiciar din Moldova, precum și lipsa urmăririi penale a celor implicați în frauda bancară cunoscută drept „jaful secolului”. De asemenea, oficialul francez și-a exprimat îngrijorarea cu privire la invalidarea recentă a rezultatelor alegerilor pentru Primăria Chișinău.

De altfel, oficialii francezi s-au arătat dispuși să colaboreze cu Andrei Năstase imediat după victoria sa în alegerile locale noi. La începutul lunii iulie primarul ales al Chișinăului a fost invitat de către Anna Hidalgo, primarul orașului Paris, la lucrările celei de a 38-a Assambleie generale a Asociației Internaționale a Primarilor capitalelor și metropolelor francofone, care vor avea loc la 5-7 noiembrie curent în orașul Lille.

„Cred că este esențială disponibilitatea noastră de a partaja bunele practici, exemplele de încurajare și soluțiile inovative” – se spune în invitația primarului de Paris, care și-a exprimat speranța că delegația condusă de Andrei Năstase va fi una numeroasă. „Totodată, reuniunea noastră anuală va fi și exprimarea concretă a solidarității și cooperării noastre, capabilă să inspire noi oportunități” – mai subliniază doamna Anne Hidalgo în invitație.

Potrivit comunicatului, „invitația respectivă pe numele primarului Andrei Năstase a fost transmisă anterior de către Ambasada Republicii Franceze în Republica Moldova direct la primăria Chișinăului, unde a rămas „uitată” în sertar”.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților