[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: Partidele de la putere și din opoziția parlamentară continuă să facă politică păguboasă, primitivă…
16 Mai

„Evenimentele din ultimul timp, cele externe, dar nu în ultimul rând cele legate de calitatea guvernării, de felul în care a ales aceasta să-și bată joc de cetățenii țării, să-i mintă și să-i sărăcească m-au determinat să organizez această conferință de presă pentru a pune accentele pe unele lucruri fie sumar discutate, fie trecute cu vederea în mod voit de către cei îndrituiți să le aducă în spațiul public și de către presa aservită acestora”. Declarațiile au fost făcute, în cadrul unei conferințe de presă, de Andrei Năstase, președintele fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr (DA) din Consiliul Municipal Chișinău (DA), informează CURENTUL.

El a amintit că, așa cum spunea anterior, cuvântul „ridicol” nu mai poate caracteriza starea la care au ajuns „nu doar unii colegi de-ai noștri din consiliul municipal, dar și o bună parte din structurile centrale de guvernare, din Parlament sau din alte instituții menite să ofere oamenilor o viață mai bună, așa cum au promis în campania electorală, să le facă dreptate și să le spună adevărul.”

„Nihilismul, ignoranța, lipsa cunoștințelor juridice și economice, incapacitatea de a gândi strategic fac din aceștia adevărate bombe care atacă zilnic țara de la un capăt la altul. Putem spune că ne aflăm într-un război aici, acasă. Un război în care pe de o parte sunt cetățenii, iar de cealaltă parte sunt guvernanții care-i atacă zilnic, nemilos cu propria incompetență și ignoranță”, a subliniat politicianul.

Potrivit spuselor sale, partidele de la putere și din opoziția parlamentară continuă să facă politică păguboasă, primitivă, balcanică pe spatele oamenilor necajiti.

„Aceste partide fabricate în laboratoare politice moderne, fiind rezultatul unor inginerii de tehnologii politice, au nevoie unele de altele ca de aer. Au demonstrat-o săptămâna trecută și în CMC, unde, fără contribuția PAS, socialiștii nu și-ar fi realizat obiectivele partinice în jurul cărora fac politică comună, reușind cu aportul presei aservite să distorsioneze realitatea.

Așadar, o mână de oameni ai PAS, în frunte cu președintele comisiei buget și finanțe al CMC, ajuns în această calitate ca rezultat al trocului dintre PSRM și PAS, troc girat de primarul Ion Ceban încă la începutul mandatului său, au asigurat cvorumul necesar pentru ca consilierii PSRM, ȘOR și PCRM să introducă pe ordinea de zi subiectul privind stadionul republican. Datorită atitudinii consilierilor Platformei DA, membri ai Comisiei juridice, acest subiect nu a avut avizul Comisiei Juridice. Atenționăm pe această cale ambasadorul și poporul american, un mare susținător în dezvoltarea democratică a Republicii Moldova – luați aminte, sunteți mințiți pe loc gol de către PAS și media aservite acestuia”, a declarat el.

Andrei Năstase a mai spus că „e cunoscut deja că practicile oligarhului Plahotniuc privind terorizarea oponenților devin din ce în ce mai consistente”, „a reprezenta legea nu înseamnă să fii mai presus de lege” și „actuala guvernare a restrâns libertatea de exprimare”.

„Iar noi, cum nu am tăcut atunci, nu vom tăcea nici acum. Va veni timpul când întreaga societate ne va da dreptate, doar să nu fie cu totul târziu. Iar până atunci, Republica Moldova traversează o perioadă foarte grea, una fără precedent în istoria sa, cu riscuri capitale de securitate națională multidimensională, cu riscuri de securitate pentru fiecare persoană și familie în parte. Și poate cel mai grav lucru este frica, lipsa de predictibilitate și de încredere în ziua de mâine pentru familiile și copiii noștri”, a mai spus politicianul.

Andrei Năstase, în context, s-a adresat cetățenilor: „Vă îndemn, în aceste circumstanțe, să fiți atenți la ce se întâmplă, să vă informați și documentați din surse credibile și diferite pentru a nu fi iarăși mințiți și prostiți de impostori și aventurieri politici. Iar cel mai important lucru e să ne unim forțele și să depășim frica de sărăcie, de război, de nedreptăți. Trebuie să le înfruntăm pe toate cu stoicism și demnitate, apărându-ne drepturile și libertățile. Împreună, așa cum am făcut-o în cele mai dramatice timpuri ale istoriei noastre recente.

Spun asta pentru că profitorii fricii noastre sunt politicienii, guvernanții și străinii. Să nu le dăm satisfacție, altfel vom rămâne mereu în zona gri a civilizației și viitorului!”

 

Inapoi la arhiva noutaților