[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase, la discuții cu Daniel Ioniță: Mă bucur să constat că România sprijină orice efort care poate contribui la implementarea unui set real de reforme
14 August

Andrei Năstase, Președintele Platformei DA, a avut o întâlnire cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întâlnirii au fost puse în discuție subiecte stringente privind realitățile din Republica Moldova, inclusiv alegerile prezidențiale din toamnă, provocările crizei multiple pe dimensiunile sanitară, agricolă și politică, precum și situația alarmantă legată de acțiunile regimului de la Tiraspol.

Andrei Năstase a mulțumit oficialităților române pentru ajutorul substanțial oferit de România sistemului de sănătate din Republica Moldova în lupta cu epidemia Covid-19 și și-a exprimat recunoștința pentru promptitudinea cu care a fost finalizat unul dintre cele mai importante obiecte de infrastructură menit să sporească securitatea energetică a Republicii Moldova – gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, o primă realizare majoră în domeniul construcției unei infrastructuri comune între România și Republica Moldova.

Președintele Platformei DA a mai amintit cu gratitudine despre alte proiecte extrem de valoroase desfășurate în comun în perioada cât a deținut șefia MAI, precum sprijinul acordat Republicii Moldova în procesul combaterii contrabandei la granița cu spațiul comunitar, securizarea frontierelor, combaterea criminalității transfrontaliere, a crimelor cibernetice etc. De asemenea, Andrei Năstase a reiterat importanța unui alt proiect de succes inițiat în aceeași perioadă sub aspectul cooperării sectoriale moldo-române și a abordării integrate a în coordonarea serviciului de urgență SMURD.

A fost abordat și subiectul cooperării instituționale de perspectivă, precum și suportul oferit de România tinerilor din Republica Moldova care își propun să-și continue studiile liceale și universitare în cadrul instituțiilor de învățământ din România și facilitățile acordate acestora în condițiile restricțiilor pandemice.

Andrei Năstase: „Mă bucur să constat că România este foarte atentă la evoluția situației de la Chișinău și sprijină orice efort care poate contribui la implementarea unui set real de reforme pentru democratizarea societății noastre”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților