[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase: „În Chișinău se înregistrează peste 2000 de construcții ilegale și aproape 80% nu sunt înregistrate în patrimoniul Chișinăului”
25 Aprilie

Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA și Partidul Liberal Democrat din Moldova au desfășurat un flash-mob cu tema „Demascăm construcțiile ilegale!”, informează CURENTUL.

Secretarul general al PAS, Igor Grosu a oferit mai multe detalii cu privire la scopul falshmob-ului.

„Subiectul pe care vrem să îl prezentăm astăzi este cu privire la o instituție publică, care se numește Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”. Problema care vrem să o pune în discuție este acea clădire, acel bloc de apartament nefinisat. Conform unui proiect de construcție a Centrului Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, pe terenul de 0,21 hectare din spatele centrului pe care se află acea clădire, urma să fie edificat un complex de sport și agrement pentru persoane cu cerințe speciale. Astăzi, în locul acestui complex se înalță un bloc de apartamente de lux”, a precizat acesta.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a vorbit despre numărul înregistrărilor ilegale a construcțiilor din municipiul Chișinău.

„În Chișinău, astăzi, se înregistrează peste 2000 de construcții ilegale și nu sunt înregistrate aproape 80 la sută din patrimoniul Chișinăului. În Chișinău se eliberează certificate de urbanism, autorizații de construire în mod arbitrar, pentru că la nivelul municipiului Chișinău nu există un sistem unic, electronizat. Noi am elaborat pentru Chișinău un program mult mai amplu, noi spunem că Chișinăul suferă din cauza lipsei unui plan urbanistic general”, a declarat el.

Liderul PAS, Maia Sandu, a precizat despre mai multe solicitări expediate instituțiilor statului cu privire la construcția ilegală. „Noi suntem aici, făcând acest apel, știm că autoritățile sunt surde. Nu suntem la prima experiență, știm că nu vor întreprinde acțiuni. În calitate de ministru al Educației, în anul 2014 am expediat o solicitare la CNA cu privire la acest caz și la Procuratură. Evident că am contestat în justiție, vedem că nici una din aceste instituții nu a luat atitudine și aceasta este foarte grav. Suntem aici ca să-i atenționăm pe cetățeni, pentru că avem candidați ai regimului oligarhic, care încearcă să ne convingă că ei știu să măture, dar miza lor este să poată să continue cazuri de corupție”, a conchis aceasta.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților