[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase către PDM: „Nu vom avea niciun fel de candidați unici”
16 Martie

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a oferit un răspuns Partidului Democrat din Moldova (PDM) privind solicitarea de a susține un candidat unic la alegerile locale din Chișinău, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Platformei, Andrei Năstase, printr-o declarație, a punctat că nu va face nici un fel de aranjament cu PDM.

„Nu vom avea niciun fel de candidați unici și nu vom trata niciun subiect de valoare cu niște hoți și criminali care au uzurpat puterea în stat fluturând în dispreț flamurile pro-europene”, se spune în comunicat.

Potrivit liderului Platformei DA, solicitarea PDM l-a surprins. „Solicitarea dvs., de a avea o eventuală întâlnire în scopul desemnării unui candidat unic al forțelor pro-europene m-a surprins, întrucât nu văd ce tangență ar avea PD cu noțiunea de partid pro-european. Nu doar că ați compromis parcursul european al țării, ci ați capturat acest stat și l-ați transformat într-o unealtă de înjosire a cetățenilor care pleacă masiv, în exod, din țara pe care o sugrumați. De când mimați guvernarea, ratingul susținătorilor pro-europeni a scăzut dramatic de la 73% la doar 37 la sută. Și tocmai pentru a salva acest parcurs, țara și oamenii ei, am inițiat Platforma Civică Demnitate și Adevăr, care a organizat cele mai masive proteste împotriva regimului din care faceți parte”, se spune în declarație.

De asemenea, în declarație se menționează că prin inițierea unui dialog se încearcă a întinde o cursă partidelor pro-europene. „Iar pe de alta vă pregătiți strategia de susținere a pseudo-primarului interimar Silvia Radu, intrată în primăria capitalei pe ușa din spate a bunului simț și a legii”, a adăugat el.

Andrei Năstase a reiterat poziția sa față de posibila coaliție cu PDM. „Suntem siguri că ați cunoscut poziția noastră cu mult înainte de ziua când ați intoxicat spațiul public cu ideea susținerii candidatului unic pro-european și aveți nevoie de răspunsul nostru suplimentar pentru argumentarea viitoarei alianțe parlamentare cu PSRM. Platforma Demnitate și Adevăr, liderul căreia am onoarea să fiu, nu va întra NICIODATĂ în negocieri cu MAFIA”.

În context, Andrei Năstase menționează în declarația sa că PDA va conlucra cu oamenii simpli. „Vom discuta cu toată sinceritatea cu oamenii simpli care, de voie sau de nevoie, se regăsesc în acest partid, pentru a-i convinge să facă o alegere corectă, să renunțe a mai fi ostaticii unor penali, care foarte curând vor răspunde în fața legii. Și suntem siguri că vom reuși!”, se mai menționează în declarația liderului PDA.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților