[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase către organizații internaționale: „Venim cu o scrisoare în ceea ce privește furtul miliardelor”
30 Iulie

„Una dintre promisiunile electorale, pe care le-am făcut în campanie, a fost emiterea unor scrisori unor instituții internaționale în ceea ce privește furtul miliardelor. Venim astăzi cu o scrisoare pe care o adresăm reprezentanților statelor acreditate pe teritoriul Republicii Moldova”. Aceasta a comunicat liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, informează CURENTUL.

„Prin această scrisoare, dorim să atragem atenția asupra unei grave deteriorări a climatului general de exercitare a drepturilor omului și libertăților politice în Republica Moldova, atestând alunecarea spre un regim politic voluntarist, ce devine principalul adversar al Acordului de Asociere, semnat la 27 iunie 2014 cu UE”, a precizat el.

Prin urmare, el a vorbit și despre declinul unor structuri de stat.

„Declinul abrupt în aproape orice domeniu de guvernare creează premisele unei consolidări fără precedent a controlului unui grup oligarhic condus de liderul PD asupra tuturor structurilor de stat. În calitatea noastră de lideri ai unor partide democratice, suntem în mod excepțional alertați de lipsa de progrese în investigarea gravelor infracțiuni de fraudare a sistemului bancar din Republica Moldova, în rezultatul cărora a fost furat un miliard de dolari”, a declarat el.

Astfel, Năstase a comunicat mai multe detalii despre sesizare. „Am decis, în calitatea mea de primar ales al municipiului Chișinău, să sesizez oficial mai multe organizații internaționale pentru a lansa o anchetă internațională pentru identificarea valorilor financiare sustrase. De asemenea, solicit prin prezenta sesizare anchetarea internațională a spălării a circa 30 miliarde de dolari ai mafiei rusești prin intermediul instanțelor de judecată din Republica Moldova și a sistemului financiar-bancar aflate pe teritoriul municipiului Chișinău și al țării”, a conchis Năstase.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților