[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase a discutat cu ministrul Sănătății al României
30 Iunie

Președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase a avut o întâlnire cu Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății din România. Unul dintre subiectele discutate a fost și echivalarea diplomelor și recunoașterea dreptului de practică a medicilor basarabeni în România, transmite CURENTUL.

„Întâlnirea foarte bună avută cu bunul meu prieten, ministrul sănătății din România, domnul Nelu Tătaru, mi-a întărit convingerea că abordările mele și ale Platformei DA, asumate public încă din luna martie a acestui an, au fost și rămân cele corecte. Informare, prevenție, protecție, solidaritate, responsabilitate colectivă și individuală. Acestea sunt coordonatele care pot veghea la păstrarea sănătății publice și la depășirea acestei crize sanitare de proporții”, menționează Andrei Năstase.

De asemenea, liderul Platformei „DA” menționează că Guvernul de la Chișinău a eșuat în lupta cu COVID-19. „Toate detaliile tehnice care stau în spatele modului în care un stat responsabil administrează o astfel de criză sanitară sunt extrem de multe și foarte bine definite. Cert este că diferențele dintre România și Republica Moldova sunt azi atât de mari la acest capitol încât, iertată să-mi fie franchețea cu care o spun, nici măcar nu pot fi comparate. Din păcate, guvernul de la Chișinău a eșuat lamentabil în această luptă dură cu COVID-19. Cifrele și daunele deja înregistrate nu mai pot fi ascunse de nici un fel de propagandă. Urmează criza economică, un alt test major pe care Guvernul Chicu, în mod cert, nu-l va trece. România a gândit toată această perioadă asemenea unui plan detaliat de „război” în fața acestor vulnerabilități sanitare, sociale și economice, un plan cu etape bine definite, cu planuri de bază și secundare, cu variante de lucru lângă care sunt corect atașate resurse, costuri și obiective. Totul este ordonat ca la carte! Dacă în România se poate, vă rog să mă credeți, putem și noi. Trebuie doar să ne dorim cu adevărat acest lucru și să muncim cu modestie pentru Moldova și pentru oamenii EI. Dacă nu vom înțelege acest lucru elementar, vom eșua din nou sub povara propriilor orgolii și ambiții nemăsurate ale unor politicieni”, mai menționează Andrei Năstase.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților