[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase a discutat cu Ambasadorul României în Moldova mai multe subiecte privind relațiile bilaterale ale celor 2 state
9 Martie

Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, transmite CURENTUL.

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte legate de contextul socio-politic și economic al relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Ambasadorul a vorbit despre disponibilitatea autorităților române de a finaliza construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, care reprezintă prima fază a proiectului de interconexiune a sistemului de gaze al Republicii Moldova cu cel al Uniunii Europene (România), despre viziunea țării sale asupra așa-numitului dosar European al Republicii Moldova și despre intenția de a organiza o ședință comună a celor două guverne de la București și Chișinău.

Andrei Năstase a ținut să sublinieze rolul deosebit de important al României în ceea ce privește aspirațiile pro-europene ale Republicii Moldova, relevând rolul aparte al României în evoluțiile politice de la Chișinău.

Discuția s-a axat și pe alte subiecte de interes general, precum situația gravă în care se află mass media din Republica Moldova, monopolul de pe piața audiovizualului, gradul de eficiență a finanțării unor publicații de la Chișinău de către contribuabilii români, fenomenul știrilor false, rolul sondajelor într-un stat capturat.

Andrei Năstase s-a referit și la strategia Platformei DA pentru viitoarele alegeri locale și parlamentare, subliniind rolul important pe care îl va juca în acest context blocul forțelor emergente pro-europene, anti-oligarhice.

În încheiere Daniel Ioniță a dat asigurări că rămâne extrem de interesat de evaluările Președintelui Platformei Demnitate și Adevăr bazate pe cunoașterea profundă a realităților din Republica Moldova și va apela la ele cu regularitate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților