[ X ]
[ X ]
[ X ]
Andrei Năstase a depus actele pentru testul de integritate. Află ce spune!
23 Noiembrie

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a deschis parantezele în privința faptului de ce liberalii și liberal-democrații nu fac parte din Blocul electoral „ACUM”. Declarații au fost făcute în cadrul emisiunii „ÎnPROfunzime” de la ProTV, informează CURENTUL.

Andrei Năstase a declarat că, Platforma DA și PAS, încă acum un an, au încheiat un acord privind crearea unui bloc electoral.

„Acest acord a fost făcut public. El prevede alianța dintre aceste două partide, plus disponibilitatea pentru exponenții societății civile și politice democratice, aceasta însemnând anumite persoane din cadrul societății civile sau a altor partide. Nu și partide. De ce? Pentru că partidele așa-zise pro-europene s-au discreditat totalmente, și unu – ar fi împotriva firii, doi – ar fi împotriva voinței populare. Voința populară, eu, personal, nu aștept să o măsor din sondaje sau din studii, eu merg în teritoriu. Merg și mă întâlnesc cu oamenii, oamenii spun că vor o nouă clasă politică, o clasă de oameni integri, profesioniști, oamenii care au luptat pentru acest pământ, care nu s-au vândut niciodată, nu au făcut compromisuri de dragul personal”, a precizat el.

Cât privește testul de integritate, propus de Blocul „ACUM”, Andrei Năstase a menționat că, personal, a depus setul de acte necesare. „Am depus documentele, trebuie să treacă pe la Parlamentul curat, apoi printr-o comisie de meritocrație. Eu am certitudinea că voi trece, pentru că validarea mea de 53 % din chișinăuieni, cred că, face dovada că, da, pot trece filtrele”, a adăugat lui Năstase.

Referindu-se la când ar putea fi anunțate rezultatele persoanelor care au trecut testul integrității, Andrei Năstase a spus că, probabil, cât mai curând. „Cât se poate de curând, pentru că legislația nu-ți dă prea multe oportunități. Așa că, probabil, nu va dura mai mult de o lună până când vom avea claritate, și în ce privește oamenii pe circumscripții, și în ce privește listele”, a precizat Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților