[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anatol Șalaru: „Aceste atacuri informaționale la adresa României par a face parte dintr-un mecanism de decredibilizare a acestui stat”
6 Iunie

Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, este nemulțumit de declarațiile făcute unii lideri politici pro-europeni din Moldova, precum că Guvernul României lucrează pentru Plahotniuc, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Anatol Șalaru menționează că este absurd să declari că un stat UE se află la „cheremul cuiva de pe Bâc”.

„Alegerile locale anticipate au trecut și Chișinăul a rămas, și de această dată, o citadelă interzisă forțelor pro-ruse. Indiferent că se recunoaște sau nu, acest scrutin a stat, pentru votanții din Chișinău, tot sub semnul geopoliticii. Eu și ceilalți unioniști am dat un vot geopolitic. Am votat împotriva Rusiei al cărui reprezentant era Ivan Ceban. Din păcate, la nici o zi de la câștigarea alegerilor, Andrei Năstase și alți pro-europeni au pornit atacurile la adresa României. Nu sunt fan al PSD, dar, este absurd să acuzi guvernul României că lucrează pentru Plahotniuc. Este absurd să crezi că un stat NATO și UE se află la cheremul cuiva de pe Bâc. O astfel de acuză duce la o culpabilizare nedreaptă a României iar de aici și până a spune că nefericirea Republicii Moldova se datorează României este doar un pas”, scrie Anantol Șalaru.

Liderul PUN consideră că aceste atacuri fac parte dintr-un mecanism de decredibilizare a României. „Nu sufăr de scenarită, însă, aceste atacuri informaționale la adresa României, susținute inclusiv de la București de politicieni pe post de idioți utili, par a face parte dintr-un mecanism de decredibilizare a României și eliminare a ei din Republica Moldova. Indiferent de culoarea politică a Guvernului român, politica României ca țară a fost una de sprijin necondiționat pentru cetățenii din Republica Moldova. Ca unionist, cred că loialitatea față de statul român este o obligație. Să nu uităm că, înainte de a fi pro-europeni suntem români!”, a mai scris Anatol Șalaru.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților