[ X ]
[ X ]
[ X ]
Anatol Șalaru a aprobat Planul de acțiuni privind reducerea corupției în Ministerul Apărării
28 Septembrie

Ministerul Apărării a elaborat un Plan de acţiuni privind reducerea riscului de corupţie în instituţie pentru anii 2016-2017, transmite CURENTUL.

Documentul, aprobat de ministrul Apărării Anatol Şalaru, are ca obiectiv reducerea riscului de corupţie în instituţie, ceea ce ar conduce la menţinerea şi consolidarea eficienţei personalului militar şi civil în cadrul autorităţii publice centrale.

Planul de acţiuni privind reducerea riscului de corupţie în Ministerul Apărării pentru anii 2016-2017, a fost elaborat în baza recomandărilor unui grup de experţi NATO, care în 2015 au analizat situaţia în domeniu şi au transmis instituţiei de apărare un raport de evaluare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare a Republicii Moldova, cu propuneri de îmbunătăţire.

Acţiunile respective fac parte din Programul NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de securitate şi apărare (Building Integrity Initiative -BII), iniţiativă la care Republica Moldova a aderat în 2013. Ministerul Apărării este coordonator la nivel naţional al Programului BII.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților