[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasadorul Moldovei în Bulgaria a discutat dezvoltarea parteneriatelor între localitățile din Moldova și Bulgaria cu autoritățile din Razgrad
26 Aprilie

Ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Ștefan Gorda, a discutat cu administrația regiunii și orașului Razgrad posibilitatea stabilirii relațiilor de parteneriat directe între diferite regiuni ale celor două state, precum și inițierea unor proiecte comune în diferite domenii, transmite CURENTUL.

Șeful misiunii din Sofia a prezentat oportunitățile de creștere a exportului de produse moldovenești în Bulgaria și a investițiilor în Republica Moldova, solicitând suportul administrației regionale pentru amplificarea legăturilor economice directe, de asemenea a manifestat interes față de modul în care administrația regională implementează programele europene de dezvoltare în agricultură și în industria farmaceutică, industria alimentară, ce de producere a mașinilor agricole și a echipamentelor adiacente,  în scopul preluării bunelor practici și a experienței bulgare de către instituțiile și companiile din Republica Moldova.

În contextul preluării experienței bulgare de modernizare europeană, ambasadorul a vizitat Biblioteca regională, stadionul Ludogorets Arena și baza ultra-modernă de antrenament a campioanei bulgare la fotbal, a făcut o vizită de documentare la Rezervația Arheologică „Abritus” și Muzeul istoric interactiv, construit pe bani europeni, interesând-se în special de succesele obținute în dezvoltarea regiunii, în condițiile aderării Bulgariei la Uniunea Europeană, acum 11 ani.

În cadrul dialogului, atât reprezentanții misiunii diplomatice, cât și vicepreședinții administrației regionale, Nurie Țrîngalova și Evgheni Draganov, precum și cu Primarul orașului Razgrad Valentin Vasilev, au subliniat importanța cooperării directe, a înfrățirii între localitățile din cele două țări, dar și necesitatea de a ridică în  permanență nivelul de competentă a tuturor factorilor implicați în managementul proiectelor cu finanțate din fonduri europene.

Ambasadorul Ștefan Gorda a participat și la ceremonia de lansare a expoziției artiștilor plastici din Republica Moldova, Ecaterina Ajder și Iraida Ciobanu, la Galeria de artă ‚Ilia Petrov” din orașul Razgrad. Artiștii plastici din Moldova au prezentat publicului peste 60 de lucrări, care ilustrează universul existențial al moldovenilor, frumusețea irepetabilă a plaiului natal, modul de viață, aspirațiile sufletești și motivele etnice tradiționale moldovenești. Galeria de artă „Ilia Petrov” din or. Razgrad este un veritabil institut cultural regional, modernizat cu mijloace europene, proiectul costând peste 1,5 milioane euro.

IMG-eb24fc6905d07e9447277f95bff23347-V

IMG_0035

991-ratio-moldova

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților