[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ambasadorul Ioniță: E o mare onoare ca în anul în care aniversăm Centenarul Marii Uniri să facem o ceremonie de înmânare a distincțiilor
21 Decembrie

O ceremonie de înmânare a distincțiilor conferite de Președintele României unor personalități din Republica Moldova a avut loc, astăzi, la Ambasada României din Republica Moldova, informează CURENTUL.

Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a comunicat despre rolul personalităților premiate.

„E o mare onoare ca în anul în care aniversăm Centenarul Marii Uniri să facem o ceremonie de înmânare a distincțiilor, oferite de Președintele României, Klaus Iohannis. Este important că, pe lângă cuvintele de apreciere, pe care le spunem înaintașilor noștri, să fim în măsură să apreciem pe cei care contribuie cu faptele lor la istorie”, a comunicat Ioniță.

Premiantul, vicepreședintele Uniunii Artișitlor Plastici din Republica Moldova, dar și artistul plastic, Ghenadie Jalbă, și-a exprimat poziția cu privire la apreciere. „Împart simbolic această distincție cu colegii mei, care, în mare majoritate, sunt români adevărați. Trăiască România Mare!”, a precizat el.

Un alt premiant – directorul liceului „Gheorghe Asachi”, Boris Volosatîi, s-a referit la importanța promovării adevărului istoric. „Această apreciere o împart cu colegii mei. Unicul lucru pe care vreau să-l transmit generațiilor tinere e că trebuie să ținem la părinții noștri, la prietenii noștri și la țară. Sper că Liceul „Gheorghe Asachi”, și în continuare, va promova adevărul istoric și geografic”, a declarat Volosatîi.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților